Sankt Hans Aften på Kalvøen

Støtteforeningen for Frederikssund Roklub arrangerer sammen med Frederikssund Kommune Sankt Hans Aften på Kalvøen

Kom og vær med d. 23 Juni. Arrangementet starter klokken 19.00

Der kan købes øl, vand, kage og popkorn ved Frederikssund Roklub.

Vikingespillet starter kl. 20:00, og efter spillet går vikingerne kl. ca. 22.20 i fakkeltog til det store bål ved fjordkanten og tænder det.

Umiddelbart derefter holder borgmesteren båltale, og efter borgmesterens tale er der lurblæs og fællessang med Vølvekoret.

Hvorfor brænder vi Sankt Hans bål?

Egentlig er det en oldgammel skik med at skille sig af med de ugudelige hekse der er kombineret med et kristent islæt med Sankt Hans’s fødselsdag den 24. juni.

Bålet eller ilden opfattes fra gammel tid som ondt-afværgende. Man troede, at hekse var særligt aktive på magiske helligaftener som denne, og at ingredienser samlet denne aften til deres trolddomsaktiviteter var særligt effektive.

Ilden skulle skræmme heksene og forhindre dem i at holde rast. I dag er der mere tale om en social skik, hvor man kan mødes og fejrer årets længste og lyseste dag.

Børnebål