Kajakkursus

Frederikssund Roklub afholder hvert år et kajak-kursus.

Kajakkurset er baseret på turkajak og efter endt forløb giver det et EPP2 bevis. Først holdes der en instruktionsweekend, der strækker sig over to dage fra kl. 10 – 17 begge dage. Vil man fortsætte og gennemføre kajakinstruktionen, for at erhverve sig et EPP2 kajakbevis, skal man derudover deltage på 4 instruktionsdage af 4 timers varighed (i alt 16 timer) fordelt over 4 uger i juni måned.

Hvad er en tur-kajak?

Krav til deltagerne på kurset

Armkræfter til brug ved makker-redningsøvelse

For at kunne deltage i kurset kræves der at du som deltager kan hæve dig selv op i armene, dvs armkræfterne skal være i orden. Årsagen til dette krav er at du skal kunne klare en prøve i makker-redning hvor du hæver dig op af vandet liggende mellem 2 kajakker. Dette kræver armkræfter og derfor er dette et krav for at kunne deltage i kurset.

Svømmebevis

HUSK at medbringe gyldigt svømmebevis da dette er et lovkrav. Du skal være i besiddelse af alm. svømmefærdigheder og kunne svømme 600 meter. Svømmebevis udstedes af svømmehallerne. Normalt kan man tage fat i en livredder og få ham/hende til at tælle baner og efterfølgende lave svømmebeviset. Svømmebeviset skal medbringes til kurset.

Udstyr til brug under kurset

Da vandet stadig kan være lidt koldt i Maj måned anbefaler vi at du medbringer følgende til kurset:

  • Våddragt (3 mm Heldragt eller Long-john dragt uden ærmer men med neopren T-shirt)
  • Neopren sko
  • Håndklæde

Såfremt du ikke har eller kan låne en våddragt anbefaler vi at du som minimum har 2 sæt skiftetøj  med pr. dag.

Tilmelding til næste kajakkursus:

Kajakkurset for 2017 er desværre fuldt booket.

Tilmelding til venteliste til næste kajakkursus:


kajakkursus_1000